Frågan varför besvarad

Frågan om varför man ska ha sökmotoroptimering har nu börjat få ett svar på sin sida för ett sådant. Se Varför sökmotoroptimering? för att läsa vad jag nyss knattrade ihop.

Där nämner jag dels det mest uppenbara: att SEO är kostnadseffektiv marknadsföring och rätt använd en riktigt bra pengamaskin, kanske den bästa. Jag går även in lite på lite man behöver veta mer om innan man drar igång för att den vägen enklare kunna garantera att man maximerar effekten och jobbar målinriktat istället för att bara skjuta blint och hoppas på att träffa rätt.

Att sitta i veckor och tokoptimera sig blå för synlighet på ett sökbegrepp som likväl inte konverterar är precis lika onödigt som det låter. Det kostar dessutom resurser (=tid och pengar). All investering ska mätas direkt mot resultat av investering. Att investera tid och pengar (=resurser) i en process som inte ger resultat alls är smått galet och inget som jag någonsin kommer att rekommendera någon.

Hej. Det är jag som är Rex Regeborg. Efter att under en väldans massa år ha jobbat med sökmotoroptimering och onlinestrategi för andra gör jag det idag och mellan varven i en lite mer egen regi (frilans). Du är just nu på sajten som jag höftat ihop om detta. Välkommen hit och läs gärna mer när du nu är här!