Länkstädning

Plötsligt händer det

Plötsligt beter sig inte din sajt det minsta som förr och när du kontrollerar sökresultaten där du sedan länge varit van vid att hitta dig själv både etta, tvåa och trea syns du nu inte alls. I Analytics ser du hur den organiska trafiken för konverterande målsidor störtdykt och rejält minskad intäkt följde som ett brev på posten. Google gillar inte alls din sajt längre. Du har gott fog för olustkänslan i magen och desperationen du redan känner kommer alldeles strax övergå i ren och skär panik.

Länkstädning

trasig-lankEn av mina mer populära tjänster går ut på att ta mig an olika former av ofördelaktiga filtreringar i söket (läs bestraffningar, för det är ju de facto vad det faktiskt handlar om) och den allra vanligaste orsaken till att Google inte längre vill visa din sajt som förr är att deras algoritmer slagit bakut över saker de funnit i din länkprofil.

Anledningarna till en brokig tillbakalänkprofil kan vara flera och beroende på din bransch, din nisch, ditt brand med mera behövs olika mycket eller lite för att rubba en profils eftertraktade sunda balans och börja se suspekt och märkligt ut i en ofta lite trubbig algoritms ögon.

Dagens sökmotoroptimering

lankarDagens sökmotoroptimering handlar rätt ofta om att ta bort länkar. Där man förr i tiden mer eller mindre enbart arbetade med att tillföra länkar behöver man idag viga tid och kunskap åt att utveckla bra länkar – komma över vissa tröskelvärden – och att se till att man slipper dåliga länkar, länkar solklart under tröskelvärden eller länkar som rent krasst kommer förknippade med direkta minusvärden.

Att ens sajt plötsligt tar emot dåliga länkar och bestraffas därefter måste inte bero på sabotage eller att någon mindre nogräknad konkurrent köpt negativ SEO mot en, det finns på webben naturligt förekommande funktioner som ytterst kan slå likartat mot din sajt, med ett elakt filter som följd.

Har detta hänt dig?

Tveka inte att sätta en kontakt så hjälper jag dig att ta en titt på det hela!

Författare: Rex

Lorem ipsum tenet Dolores. Tebax te start vetja.