Rankingrapport – hur syns du egentligen?

Hur rankar din webbsida på sina sökord? Hur syns din webbsida i Googlesökningarna du är så beroende av? Tror du utan att egentligen veta? Har du koll på en handfull viktiga ord men saknar kontroll över en stor del relaterade men likväl potentiellt konverterande sökord vilka, om de syntes, sammantaget skulle ge dig mer affärer … Fortsätt läsa ”Rankingrapport – hur syns du egentligen?”

Frilans sökmotoroptimering

Tryckte du din egen telefonkatalog på Eniro- eller Lokaldelen-tiden? Inte? Varför ska du då göra din egen sökmotoroptimering idag? Rex som sökmotorkonsult Utöver att som så många andra vara anställd (jag jobbar som SEO Manager åt en större svensk e-handel) verkar jag även som konsult inom sökmotoroptimering och onlinestrategi. Formerna jag föredrar för detta är … Fortsätt läsa ”Frilans sökmotoroptimering”

Sökmotoroptimering utan bindningstid

Visst vore det rätt trevligt att kunna prova på sökmotoroptimering utan att riskera att fastna i massa krångliga och långa avtal? Många av branschens stora drakar binder mer än gärna och helt utan att skämmas upp sina kunder inte bara månads- och kvartalsvis utan ibland dessutom årsvis och det är ju inte helt lattjo för … Fortsätt läsa ”Sökmotoroptimering utan bindningstid”

Ställa mig en fråga?

Undrar du någonting om sökmotoroptimering, livet, universum eller allting? Är du inte nöjd med att bara få svaret 42 på dina sådana frågor? Då har du kommit rätt, tror jag. På denna sida kan du, via kommentarsfältet nedan, ställa en mig en fråga. Din fråga kan handla om i princip vad som helst även om … Fortsätt läsa ”Ställa mig en fråga?”

Numera SEO-certifierad

Pineberry, en av de rätt få trevliga aktörerna i branschen (har f ö  tipsat om dem någon gång), har knåpat ihop en tjänst för SEO-certifiering. Svensk SEO är lite (rätt mycket) en klubb för inbördes beundran och en sådan här rätt rejält branschintern ”hittepå-certifiering” är ju kanske inte gudomligt mycket värd eller tung i några … Fortsätt läsa ”Numera SEO-certifierad”

Panguin Tool är fortfarande underbart

Jag skrev om det redan för ett bra tag sedan och nu gör jag det igen, en snabbis. Barracudas Panguin Tool är smått underbart. Trots att Pingvinen sedan ett slag gått och blivit inkorporerad i realtidsalgoritmen och därför, enligt Google, inte kommer att utannonseras fler gånger (och därmed troligtvis inte dyka upp som ett overlay … Fortsätt läsa ”Panguin Tool är fortfarande underbart”

Länkstädning

Plötsligt händer det Plötsligt beter sig inte din sajt det minsta som förr och när du kontrollerar sökresultaten där du sedan länge varit van vid att hitta dig själv både etta, tvåa och trea syns du nu inte alls. I Analytics ser du hur den organiska trafiken för konverterande målsidor störtdykt och rejält minskad intäkt … Fortsätt läsa ”Länkstädning”

Vi tuffar vidare

Vi (jag) tuffar vidare med sökmotoroptimering här på Regeborg SEO och i det senaste har väl inget utanför det ordinära hänt, även om något kanske kan nämnas för sakens skull. Hova.Com ny sajt! Efter fjorton sorger och femton bedrövelser har äntligen nya Hova.Com gått live. Utveckling drog ut på tiden rätt rejält och inte minst … Fortsätt läsa ”Vi tuffar vidare”

Innan jag rör en WordPress

Jag minns det nästan som igår. WordPress började ta marknadsandelar och byråer och webbleverantörer som tillhandahöll WordPress ökade, de flesta (liksom dåvarande arbetsgivaren) mest för att det antogs vara en liten fluga. ”Opensource, licensfritt och yadda – om dessa ord hjälper oss att binda dig i krångliga serviceavtal så är vi inte den som är … Fortsätt läsa ”Innan jag rör en WordPress”

Sökmotoroptimering tar inte semester

Den svenska sommaren är de bästa tre dagarna på hela året! Sommaren är här och med den kommer allsköns semesterplaner, bortresande, glassätande, bilköande, biljettluckestressande, och säkerhetskontrollsfastnande. För de allra flesta. Men inte för Google. Och inte för mig. Sökmotoroptimering tar inte semester. Rankingalgoritmer struntar blankt i om du ligger och jäser på playan när någon … Fortsätt läsa ”Sökmotoroptimering tar inte semester”

Det bästa med sökmotoroptimering

Vad tycker du är det absolut bästa med sökmotoroptimering? Det finns många aspekter av sökmotoroptimering som jag gillar, inte minst att sitta på leverantörsänden av det hela och vara den som faktiskt utför ”magin”. Men för att hålla denna text någorlunda relevant och förståelig för andra än blott mig själv tänker jag nämna några saker … Fortsätt läsa ”Det bästa med sökmotoroptimering”

Bygga länknätverk

Observera! Det är emot Googles riktlinjer för kvalitet att bygga länknätverk och liknande lösningar avsedda att, enkelt uttryckt, sätta sig själv i den kontrollerande änden av en skapelse designad att i viss/hög mån styra relevans/trust/rank/juice. Vad jag beskriver nedan är alltså någonting som ytterst och för paragrafryttaren strider mot Webmaster Guidelines men likväl är någonting … Fortsätt läsa ”Bygga länknätverk”