Panguin Tool är underbart

Använder du inte det redan tycker jag att du ska börja göra det. Panguin Tool är ett ofta bortglömt, för många helt okänt, och alldeles underbart litet verktyg. Det finns ingen ursäkt till att inte ha Panguin Tool i verktygsarsenalen, iallafall inte om man jobbar med aldrig så få lite större SEO-leveranser.

Panguin Tool i en mening

Panguin Tool låter dig lägga Googles bekräftade algoritmiska uppdateringar och körda filter som ett overlay över din organiska trafikdata hämtad från Analytics.

Varför vill man göra det då?

Genom att göra det kan man väldigt lätt se hur man har eller inte har påverkats av justeringar i rankingalgoritmer. Se hur man har eller inte har fastnat i körda filter. Varför sitta och gissa om senaste pingvinen eller pandan fångade en när man kan se direkt?

Fördelen med att så tidigt som möjligt se exakt vad man drabbats av, om man nu drabbats av något, är att man på studs kan börja arbeta med rätt metodik för att ta sig loss och ut ur filtret man eventuellt fastnat i. Det är såklart inte ens intention att någonsin överhuvudtaget fastna i ett filter och filter som görs är ibland hänsynslösa och fäller hellre än friar, med resultat att helt oskyldiga drabbas.

I den händelse man har sin affär knuten till hur ens webb presterar kan den vara affärskritiskt som minst att plötsligt, vare sig man gjort något för det eller inte, se sig filtreras bort från sökresultaten man lever så beroende av. Då är det, oavsett vad man gjort, liksom lite viktigt att veta så snabbt som möjligt hur man bör gå till väga för att ta sig tillbaka.

Att veta vad man drabbats av är första steget. Panguin Tool hjälper dig att få en god hum om det, snabbt och galant.

Vi som inte fastnar då?

Vi som inte fastnar kan ha en annan glädje av Panguin Tool. Glädjen att se hur vi ibland gynnas av algoritmiska justeringar och filterkörningar.

Sådant kan vara bra att veta också. Inom sökmotoroptimering bör man å sällan som möjligt, helst aldrig, gissa vilken åtgärd som haft vilken effekt. Att veta vilka ökningar som kommer från direkta åtgärder och vilka ökningar som kommer indirekt utifrån att man skött snig snyggt överlag är nog så viktigt för en framgen strategi.

Lorem ipsum tenet Dolores. Tebax te start vetja.