SEO Karlstad – ett nätverk

För ett par dagar sedan nu skapade jag min första LinkedI-grupp någonsin. Den fick heta SEO Karlstad och tanken med den sammanfattades så fint i en handfull ord:

Vi träffs och trivs, nätverkar och utbytar.

Strax därefter skrev jag om det:

Så, vi drog igång gruppen SEO Karlstad under parollen ”Vi träffs och trivs, nätverkar och utbytar.” https://lnkd.in/dmHSdqF

Alla tre i stan som jobbar professionellt med SEO är redan med i gruppen.

Jag har gärna väldigt många fel i förra meningen. Snälla, bevisa att jag har fel.

Idag är vi 7 medlemmar och på torsdag i veckan som nu kommer har vi vår första lilla SEO-lunch. Fortfarande bara tre som jobbar professionellt med SEO.

Tanken är lika enkel som den egentligen är invecklad: det är bra för alla med goda relationer. Kunder, våra respektive företag och arbetsgivare, SEO-branschen i stort (stort och stort, men lokalt iallafall).

I min förra stad, Borås, hade vi på några dagar potentiellt varit två-tre dussin SEO:are i en sådan grupp. På gott och ont. Vi var många. Omöjligt många. Branschen var egentligen mättad, gånger tre.

Jag påminns här återigen om Karlstads kvaliteter. Hon är väldigt oskuldsfull, staden. Hon har en rik historia som innehåller väldigt mycket, statyer runt om skvallrar om denna. Ännu så länge är dock saker som e-handel och internetmarknadsföring inte en del av den. Men det börjar bli. Fler och fler byråer börjar göra sig namn utomsocknes och nån större utvecklare av e-handelssystem (Askås) har sedan en tid öppnat kontor här ”för att finnas i stan”. Tidigare fanns de enbart på plats i Säffle och handen på hjärtat, kan man ha en värre uppförsbacke vid nyrekrytering än så?

I ganska hög grad bygger företag i Karlstad, som Askås nämnda ovan, lösningar åt andra men historiskt har det varit folk på andra håll (Göteborg, Borås, Stockholm) som hjälpt till med synligheten och marknadsföringen online. Det för att de stora drakarna i princip helt ägde marknaden oh de stora drakarna fanns just här.

Men det sker nu ett skifte, spår jag. Ett skifte som det är vansinnigt att vara en del av. Och bidra till. Och först ut är en god plattform för bibehållna goda relationer. För nuet och för framtiden.

Författare: Rex

Lorem ipsum tenet Dolores. Tebax te start vetja.